Vesti 

ZAPAŽENI REZULTATI UČENIKA; PRVO MJESTO NA OKRUŽNOM TAKMIČENJU IZ FIZIKE

Na okružnom takmičenju iz fizike koje je održano u Užicu Emilija Potežica, učenica OŠ“Dušan Tomašević Ćirko“ iz Velike Župe osvojila je jedina maksimalnih 100 poena i prvo mesto. To je uspeh i njene predmetne nastavnice Dženite Lamežević Srna čijoj je još jednoj učenici, takođe iz ove škole, Andrei Nestorivić pripalo prvo mesto jer je osvojila 78 poena.

Pored Emilije, i njenih rezultata, škola se može pohvaliti i rezultatima Teodore Nestorović, učenice 8. razreda koja je osvojila drugo mjesto na okružnom takmičenju kao i učenice Aiše Gojak učenice 6. razreda koja je osvojila treće mjesto na okružnom takmičenju . Treba istaći da su spomenute učenice osvojile prvo mjesto na opštinskom takmičenju i da su kao prvoplasirane prošle dalje na okružno takmičenje.

Inače, prijepoljsku opštinu predstavljalo je iz ovog predmeta u šestom razredu čak 20 učenika od 81 koliko ih je bilo ukupno na takmičenju.

TREĆE MJESTO IZ ENGLESKOG JEZIKA

Armin Hadzalic,ucenik 8.razreda OS “Dusan Tomasevic Cirko” osvojio je 3. mesto na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika, odrzanom u Užicu 15.03.2020.god. Ovaj izuzetan uspeh Armin je ostvario zahvaljujuci ličnom talentu za strane jezike kao i predmetnoj nastavnici,Saneli Kamberovic,koja je jos u mladjim razredima prepoznala Arminov talenat i dosledno pripremala ucenika za ovo takmicenje koje se odrzava samo na nivou 8.razreda.

Related posts