Vesti 

Ђаци из ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ солидарни са грађанима Турске

Турску је у петак погодио земљотрес јачине 6.8 степени Ритхерове скале, у ком је погинуло више од 40 особа, док је око 1600 повређено. У знак солидарности са породицама настрадалих, ђаци и наставно осообље Основне школе „Душан Томашевић Ћирко“ покренули су хуманитарну акцију.

Како би исказали своју солидарност са породицама настрадалих, као и онима који су због разорног земљотреса остали без крова над главом,  наставници и ђаци Основне школе „Душан Томашевић Ћирко“, која је у потпуности реконструисана захваљујући помоћи из Турске, организовали су хуманитарну акцију.

Ми смо се одлучили да им помогнемо, знајући која их је невоља задесила. Много је лепо када људи мисле једни о другима и када деле једни са другима и добро и лоше – истиче Емилија Потежица, ученица шестог разреда.

Теодора Несторовић, ученица осмог разреда каже да се њихова помоћ не може мерити са помоћи коју је школа добила од Турске, али да су желели да дају свој симболичан допринос.

Јако ми је жао због несреће која се десила у Турској. Ја сам заједно са својим другарима прикупио симболичну своту новца како бих помогао становницима у Турској, који су нама помогли тако што су нам опремили школу – истиче Вук Томашевић, ученик петог разреда.

Директорка школе Белкиса Бегановић је подсетила на изреку да се пријатељи у невољи познају и истакла важност солидарности.

Белкиса Бегановић, директорка ОШ "Душан Томашевић Ћирко"
Белкиса Бегановић, директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко“

Уз нас је био Зифо Кајевић, наш суграђанин који је покренуо доста акција да наш живот у овој школи буде овако квалитетан, да деца уживају у школи, у настави, да то буде једна од најмодернијих школа. Ту је била „ТИКА“ Турска развојна агенција са седиштем у Београду, Удружење „Румелисијад“ и наравно Влада Турске, која је помогла са великим износом новчаних средстава. Ми смо желели на неки начин да се захвалимо овим људима, односно да им покажемо да саосећамо са њима, да гајимо емпатију према турском народу, који је страдао у земљотресу. То ће бити наша симболична помоћ, али иако симболична, њом желимо да покажемо да смо уз њих, да саосећамо са њима – истиче директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ Белкиса Бегановић.

Хуманитарна акција прикупљања средстава за подршку народу Турске  траје до краја ове недеље, а Бегановић позива све људе добре воље да покажу солидарност и придруже се акцији.

Prilog preuzet sa : https://foruminfo.rs/sve-vesti/

Related posts