Lična karta

Škola se nalazi u opštini Prijepolje , naselju Velika Župa , udaljenom sedam kilometara od grada i tretira se kao seoska škola.

             Matična škola je osnovana 1911.godine .Nastava se odvija u dve zgrade . Prva zgrada je montažnog tipa sa sedam specijalizovanih učionica i dve kancelarije za pedagoško-psihološku službu . Ova zgrada je sagrađena 1980.godine uz pomoć roditelja , bez učešća lokalne zajednice.Druga zgrada je sagrađena od tvrdog materijala , ima četiri kabineta: Biblioteka u kojoj je smešten Dečii klub . U okviru kluba funkcionišu predškolska učionica , informatički kabinet i kabinet za multimedijalnu nastavu ,a o dove godine I digitalna  učionica. Škola ima i pomoćnu zgradu u koju je smeštena đačka kuhinja sa trpezarijom , nastavničkom zbornicom , kancelarijom direktora i kancelarijom administracije . U podrumu zgrade nalazi se kotlarnica , jer je škola opremljena centralnim grejanjem.

           U svom vlasništvu škola ima 15 hektara šume i ogromno školsko dvorište sa samo jednim terenom za mali fudbal , dimenzija 40h25 m. Ukupna površina školskog prostora iznosi 1394m2, što iznosi 5 m2 po učeniku.

          Matičnoj školi pripada i izdvojeno odeljenje Hrta.Odeljenje Hrta radi u staroj školskoj zgradi , ima dve učionice i zbornicu , malo igralište sa jednim košem . Nastava se odvija u kombinovanim odeljenjuma. Nastavu izvodi jedan učitelj. U ovom izdvojenom odeljenju nastava se izvodi od prvog do četvrtog razreda . Od matične škole udaljena  je 7 km. Svi učenici u izdvojenom odeljenju su đaci pešaci.

     Izdvojeno odeljenje Kamena Gora je od prošle godine ugašeno.