STOTINU GODINA ŠKOLE

МОЈА  ШКОЛА

 

ОСНОВНА ШКОЛА „ДУШАН ТОМАШЕВИЋ-ЋИРКО“,2011.ГОДИНЕ СЛАВИ СВОЈ СТОТИ,ЈУБИЛАРНИ РОЂЕНДАН.

ШКОЛА ЈЕ ИЗГРАЂЕНА 9.10.1911.ГОДИНЕ У ВИНИЦКОЈ И ИМАЛА ЈЕ 103 УЧЕНИКА, УЗРАСТА ОД 8 ДО 18 ГОДИНА.У ИЗГРАДЊИ ШКОЛЕ УЧЕСТВОВАЛИ СУ СВИ ГРАЂАНИ ВЕЛИКЕ ЖУПЕ. ШКОЛСКЕ1960/61 НА ПРОСЛАВИ ПЕДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ ПОСТОЈАЊА ШКОЛА ДОБИЈА ИМЕ НАРОДНОГ ХЕРОЈА ДУШАНА ТОМАШЕВИЋА ЋИРКА.

ОСНОВНА ШКОЛА „ДУШАН ТОМАШЕВИЋ-ЋИРКО“ 1962.ГОДИНЕ ПОСТАЈЕ МАТИЧНА , СА ИЗДВОЈЕНИМ ОДЕЉЕЊИМА КАМЕНА ГОРА,ХРТА И МИЈАНИ. БРОЈ УЧЕНИКА У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ И ИЗДВОЈЕНИМ ОДЕЉЕЊИМА УКУПНО ЈЕ БИО 683,ШТО ЈЕ УЈЕДНО И НАЈВЕЋИ БРОЈ УЧЕНИКА КОЈИ ЈЕ УПИСАН У ОВУ ШКОЛУ.

МЕЂУ ПРВИМА У РЕГИОНУ НАША ШКОЛА СЕ УКЉУЧИЛА  У МОДЕРНЕ САВРЕМЕНЕ ТОКОВЕ КОЈИ ВОДЕ КА УСПЕШНОЈ РЕФОРМИ ШКОЛСТВА,КРОЗ ПИСАЊЕ И РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА,МОДЕРНИЗАЦИЈУ НАСТАВЕ И УСПЕШНУ ЕДУКАЦИЈУ НАСТАВНОГ КАДРА, ШТО ПОТВРЂУЈЕ И ОБРАЗОВНА СТРУКТУРА ЗАПОСЛЕНОГ НАСТАВНОГ КАДРА СА НАЈВЕЋИМ БРОЈЕМ ВИСОКО ОБРАЗОВАНИХ НАСТАВНИКА У ОПШТИНИ.КАО РЕЗУЛТАТ УСПЕШНОГ РАДА СУ : МОДЕРНО ОПРЕМЉЕН М.М. КАБИНЕТ ИНФОРМАТИЧКИ КАБИНЕТ,ПРЕДШКОЛСКА УЧИОНИЦА,ДЕЧИЈИ КЛУБ СА БИБЛИОТЕКОМ,ШЕСТ СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИХ УЧИОНИЦА,МОДЕРНО ОПРЕМЉЕНА ЂАЧКА КУХИЊА С ТРПЕЗАРИЈОМ.

НАДАМО СЕ ДА ЋЕ ,ЗАПОЧЕТИ ПРОЈЕКАТ ИЗГРАДЊЕ КОМПЛЕКСА СПОРТСККИХ ТЕРЕНА БИТИ РЕАЛИЗОВАН ЗА СТОГОДИШЊИЦУ ПОСТОЈАЊА  ШКОЛЕ,ЈЕР ТО ЈЕ ОНО ШТО ШКОЛА НИКАДА НИЈЕ ИМАЛА А ШТО ЈЕ  У ОВОМ ТРЕНУТКУ НЕОПХОНДНО,КАКО ЗА ШКОЛУ ТАКО И ЗА ЊЕНО ОКРУЖЕЊЕ.

ШКОЛА  ИМА ЦЕНТРАЛНО ГРЕЈАЊЕ, ГРАДСКУ ВОДУ И АСФАЛТИРАН ПУТ ОД МАГИСТРАЛЕ ДО ШКОЛЕ.

ПО ПРВИ ПУТ У СВОЈИХ СТО ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ДЕЦА ИЗ ИЗДВОЈЕНОГ ОДЕЉЕЊА ХРТА ДОЛАЗЕ У ШКОЛУ ОРГАНИТОВАНИМ ПРЕВОЗОМ.

СЛИКА СТАРЕ ШКОЛЕ