Vesti 

ШКОЛА НОВЦА ЗА ОСНОВЦА ОШ „ДУШАН ТОМАШЕВИЋ ЋИРКО“

ЕВО КАКО ОСНОВЦИ ОШ „ДУШАН ТОМАШЕВИЋ ЋИРКО“ ЗАРАЂУЈУ СВОЈ НОВАЦ КРОЗ АКТИВНОСТИ „ОБОГАЋЕНОГ ЈЕДНОСМЕНСКОГ РАДА“

У оквиру реализације предузетничких активности, ученици остварују мале, али значајне новчане приходе.

  1. У издвојеном одељењу Хрта, које је удаљено од матичне школе 25 км, школу похађају само три ученице и реализују активности са својом учитељицом. На „осмомартовском вашару“ организованом у дворишту матичне школе, оне су продавале своје производе (цветне корпице од папира, поклон-кутије, честитке, папирне букетиће итд.) родитељима и ученицима, те на тај начин оствариле значајне приходе.

  1. ЛУТКАРСКО ПОЗОРИШТЕ – „ШУМА ЖИВОТ ЗНАЧИ“, ТОДЕ НИКОЛЕТИЋ – ученице ИО Хрта су припремиле луткарску представу, којој је претходила израда позорнице, сцене, ликова животиња, као и учење текста из Читанке. Представа је изведена у матичној школи за ученике млађих разреда уз наплаћивање улазница, а видео снимак је промовисан на школском YouTube каналу.

  1. ПРЕДУЗЕТНИШТВО – ученици који похађају активности Ученичке задруге и предузетништва у матичној школи су такође учествовали у осмомартовском вашару, где су продавали продукте свог рада и допринели заради.
  1. ШКОЛА ГЛУМЕ – позоришни пројекат реализован је с ученицима старијих разреда, који су извели одломак из романа Бранислава Нушића «Госпођа министарка». Представа је премијерно реализована за ученике млађих разреда, а наредни дан и за старије ученике, а остварени приход ће се искористити за будући рад и наступање у другим школама у општини.
  1. МАЛА НОВИНАРСКА РЕДАКЦИЈА – издаје школски лист «Моја школа». Текуће године се планира издање двоброја школског годишњака, због ситуације с Корона вирусом у претходном периоду. Приход остварен од продаје школског листа је планиран за посету другим школама, музеју, градској библиотеци итд.

ДЕО ПРИХОДА НАМЕЊЕН ЈЕ ЗА ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ УГРОЖЕНИХ КАТЕГОРИЈА УЧЕНИКА, КАО ШТО СУ ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЉСКОГ СТАРАЊА, УЧЕНИЦИ КОЈИ ПОХАЂАЈУ НАСТАВУ ПО ИОП-У, БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ ИТД. ДРУГИ ДЕО ЈЕ ПЛАНИРАН ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА ИЗРАДЕ ЕКОЛОШКЕ УЧИОНИЦЕ НА ОТВОРЕНОМ, КОЈА БИ СЕ УКЛОПИЛА У ЕКСТЕРИЈЕР ШКОЛЕ, ГДЕ БИ СЕ РЕАЛИЗОВАЛЕ НАСТАВНЕ И ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ, А СВЕ У ЦИЉУ ШТО ЕФИКАСНИЈЕ ПРЕВЕНЦИЈЕ КОРОНА ВИРУСА.

Related posts