Vesti 

Школа „Душан Томашевић Ћирко“ прославила 112. рођендан

Приредбом и доделом награда најуспешнијим ђацима и наставницима и захвалница донаторима, у Основној школи „Душан Томашевић Ћирко“ обележен је Дан школе – 9. октобар. Као и сваке претходне године у последњој деценији, и 112. рођендан, школа је дочекала у изградњи. Ове године у току је изградња учионице на отвореном, док се планира уређење спортских терена и изградња балон сале, као и отварање издвојеног одељења у Мијанима.

Обележавање Дана школе почело је химном Душану Томашевићу Ћирку и полагањем цвећа на бисту народног хероја, чије име школа поносно носи. На приредби која је одржана у школском дворишту, ђаци су показали своје умеће у глуми, песми и игри. Уз подсећање на све спроведене пројекте у последњих 10 година, који су вредни близу милион евра, захваљујући којима је ова школа постала једна од најсавременијих у региону, наведен је и пројекат који се управо реализује.

У време короне је никла та идеја да нам је такав један простор потребан. Прошле године смо успели да планирамо и добијемо средства од општине у вредности од милион динара, са спољним уређењем лапидаријума. Он ће имати улогу учионице на отвореном где ће бити реализовани различити садржаји, од активности у оквиру једносменског рада до разних ваннаставних активности, али пре свега редовне наставе – рекла је директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ Белкиса Бегановић.

На Дан школе директорка је најавила и даље планове, који укључују изградњу комплекса спортских терена. Ова идеја је мало измењена након посете државног секретара за спорт Марка Кешеља.

Идеја је да уместо терена поставимо балон салу. Тако да се искрено надам јер имам назнаке од Министарства спорта и Министарства просвете да би то могло да се реализује у току ове и наредне школске године. 

О успесима и одличним резултатима ђака ове школе говори и то што је већи део приредбе био посвећен управо додели награда најуспешнијим ђацима на свим нивоима такмичења, али и наставницима. Додељене су и награде најуспешнијима на литерарном и ликовном конкурсу, одржаном уочи Дана школе. Председник општине Драго Попадић је поручио да већина директора треба да дође у ову школу да учи, јер има од кога. Овом приликом је најављена и могућност отварања једног издвојеног одељења након паузе од 35 година.

Има једна сјајна вест, а то је да би могло да буде отворено издвојено одељење у Мијанима јер имамо четири ученика, с тим што је потребна санација зграде. 

Школа у Виницкој је и ове године наставила традицију и објавила своје ђачке новине. Под корицама „Моје школе“ нашле су се све активности и доживљаји који су обележили претходних годину дана у овој образовној установи. Донаторима су додељене посебне захвалнице, а одржан је и минут ћутања за преминуле колеге. Обележавању Дана школе су присуствовали радници у пензији, родитељи и делегација локалне самоуправе. Ове године, дан уочи прославе, радници ЈКП „Лим“ су опрали двориште и цео пут од магистрале до школе, док је у акцији Месне заједнице раскресано грање, што се десило први пут у последњих неколико деценија, због чега је директорка Бегановић изразила велику захвалност свима, али и констатовала да ова школа и њена деца и запослени то свакако и заслужују. Ми додајемо да заслужују и тротоаре и уличну расвету до школе, што се годинама планира и обећава.

tekst i video preuzet od Televizije Forum

Related posts