Nekategorisano 

Екскурзија VIII razreda –наше последње и најлепше дружење

               Један занимљив период одрастања,сажет образовањем,одрастањем и сазревањем,заокружен је извођењем тродневне екскурзије 5,6 и 7 априла за ученике    VIII разреда на релацији  Пријепоље-Нови Сад-Суботица.

          Наша школа се потрудила да  организује екскурзију и ове године иако је била суочена са малим бројем ђака и високом ценом за ученике.Ипак,екскурзија је организована са још две основне школе из наше  Општине(ОШ “Михаило Баковић“-Сељашница и ОШ „Бошко Буха“-Ивање).Школа је нашим ученицима платила један део трошкова уз помоћ донаторских средстава и ђачке задруге,како би им омогућила одлазак.

Екскурзија је успешно реализована  са агенцијом за превоз Сан Турс. Првог дана путовања ученици су обишли Авалски Торањ у Београду,Карловачку гимназију и Петроварадинску Тврђаву ,а другог  дана градско језгро Суботице(Градска кућа,Већница,Народни музеј,Црква свете Терезе у барокном стилу..)Такође, истог дана,обишли су Палићко језеро и посетили предиван золошки врт.Трећег дана,ученици су имали панорамско обилажење града Београда и шетњу  на Калемегдану .У наставку путовања посетили су Опленац – меморијални комплекс Карађорђевића и у вечерњим сатима безбедно се вратили у Пријепоље.

       По повратку  утисци су позитивни,тако да је општи закључак да је екскуртија изведена успешно,на обострано задовољство и наставника и ученика одељенски старешина

Санела Камберовић                                                                                                                                                    

Related posts