Nekategorisano 

ĐAČKE NOVINE “MOJA ŠKOLA”

OŠ “DUŠAN TOMAŠEVIĆ  ĆIRKO”: USPESI ŠKOLE  U PRVOM IZDANJU ĐAČKIH NOVINA

U okviru Dečije nedelje i obeležavanja Dana škole, Osnovna škola „Dušan Tomašević Ćirko“ predstavila je  prvo izdanje đačkih novina pod nazivom „Moja škola“.

U nedelju kada se promovišu prava i obaveze najmlađih  Osnovna škola „Dušan Tomašević Ćirko“ sinoć je predstavila prvo štampano izdanje školskih novina u kojima će ostati zabeleženi sjajni rezultati škole i njenih učenika tokom  proteklih šest godina.

 U  prvom izdanju, koje škola namerava da  štampa svake godine,  centralno mesto  rezervisano je rekonstrukciju , opremanje, otvaranje  školskih objekata i uredjenja dvorišta.

„Na stanicama  „godišnjaka“ našli su se i najlepši stihovi naših učenika.  Nismo zaboravili ni naše donatore bez kojih  danas ne bi bili medju najmodernije opremljenim školama  u Srbiji. Posebno nas raduje što smo  u eri digitalizacije  prednost dali  štampanoj reči i tako od zaborava sačuvali najsvetlije trenutke istorije škole koja ove godine obeležava 108 godina postojanja, rekla je Beklisa Beganović, direktorka Osnovne škole “Dušan Tomašević Ćirko”.

Medijator promocije bila je Milijana Sredojević, bibliotekar i profesor grčkog jezika i književnosti, dok su osvrt na prvi školski godišnjak dali  Milena Marjanović i Ervina Rovčanin Bećirović, profesorke srpskog jezika i književnosti i Milan Cmiljanović, nekadašnji novinar Lista „Polimlje koji je uredio broj.

Odlomke i stihove koji su se našli u novinama  govorili su Ajša Gojak, Maša Malešić, Teodora Nestorović , Hana Planić, Andrea Nestorović, Vildana Bašović i Emilija Potežica.

Da novine ugledaju svetlost dana najveći doprinos su dali nastavnici Sabaheta Rovčanin, Verica Minić, Edina Kukuljac i Sabina Fazlić uz podršku redakcionog odbora STUR „Đačka zadruga“. 

Đjačke novine  naći će se  u bliotekama svih prijepoljskih škola, a narednih dana stići i na adrese bivših učenika i donatora koji su pomogli u realizaciji značajnih projekata.

Jasmina Beganovic-List Polimlje

Related posts