Nekategorisano 

Задужбина Родољуб Нићифоровић даривала књиге за ђаке прваке сеоских школа у Пријепољу, Новој Вароши и Сјеници

Родољуб Нићифоровић, оснивач историмене задужбине која стипендира ђаке и награђује успешне поједнинце у области културе и образовања, посетио је Меморијални комплекс „Бошко Буха“ на Јабуци, Камену Гору и Основну школу “Душан Томашевић Ћирко” у Великој Жупи, где је организована свечана подела књига за ђаке прваке извојених одељења основних школа из Пријепоља, Сјенице и Нове Вароши.

Уз поштовање мера превенције у дворишту Основне школе “Душан Томашевић Ћирко” окупили су се директори свих основних и средњих школа у општини Пријепоље и директори неколико школа из Нове Вароши и Сјенице. Њима су уручене књиге “Словарица школарица” аутора Тоде Николетића, намењена ђацима првацима издвојених одељења и сеоских школа.

Није случајно што су то деца, односно ученици из издвојених одељења, јер су они некако дистанцирани од свега оног што се дешава у матичним школама, поготово ако се ради о градским школама. Господин Нићифоровић иначе форсира образовање, цени образовање и идеја је била да ученици од уласка у клупе добију ветар у леђа и на овај начин. Ово је мотивисање ученика да крену у та своја освајања – каже Белкиса Бегановић, директорка ОШ “Душан Томашевић Ћирко”.

Приликом свечаног уручења књига председник Милешевског културног клуба “Свети Сава” Зоран Малешић је истакао да је поносан што је његова основна школа, захваљујући ентузијазму директорке Белкисе Бегановић, најлепша у Пријепољу, док је Родољуб Нићифоровић рекао да она треба да послужи као узор директорима свих других школа.

Хтео сам да видим ову школу по сваку цену јер сам видео само фотографије које је мој пријатељ Зоран Јеремић направио прошле године када је био у посети овој школи, да ја лично обиђем и видим шта је и како је то. Пре свечане доделе ових књига обишли смо директорица и ја све ове објекте и ја сам остао запањен. Једноставно сам занемео и остао са осећањем задивљености за све ово што је урађено овде – истиче Родољуб Нићифоровић, оснивач истоимене задужбине.

Ја сам прошле године добила награду на предлог господина Зорана Малешића и његове супруге Милеве и наравно мог колектива. Била је велика част наћи се у том кругу људи који су врхунски стручњаци у својим областима. Надам се да ћемо наставити сарадњу, да ће бити још оваквих сусрета и награда за успешне особе из Пријепоља, јер ово што ради господин Нићифоровић и његова Задужбина има стварно велику вредност – закључује Белкиса Бегановић.

Preuzeto sa: https://foruminfo.rs/

Related posts