Nekategorisano Vesti 

Маске и средства за дезинфекцију за пријепољске школе и ђаке од донатора

Свим пријепољским школама Турско-српски пословни савет обезбедио је средства за дезинфекцију и пакет хирурушких маски, док је за ђаке основних школа слабијег материјалног стања београдско Друштво за одрживу будућност „Кораци“ обезбедило вишекратне маске. Донације су директорима школа уручене у ОШ „Свети Сава“ у Бостанима.

Директори пријепољских школа имали су прилику да приликом уручења две донације, разговарају са председником општине Пријепоље Владимиром Бабићем и чланом Општинског већа Славенком Грбовићем о актуелном стању у школама и условима у којима се настава одвија. Донације Турско-српског пословног савета и Друштва „Кораци“ школама су више него добродошле.

Свака школа је добила велики број маски и дезинфекционих средстава тако да смо врло задовољни. Надамо се да ће ова сарадња бити добра и после короне, а све школе сада један период могу без проблема да одржавају хигијену – рекао је директор ОШ „Свети Сава“ Бесим Бегановић.
Најбоље би било да нам овакве акције нису потребне, али хвала донаторима који су дошли у наш град да помогну нашој деци. Добра информација је да у школама нема оболелих, да се настава одржава нормално и да све тече по плану – изјавио је председник општине Пријепоље Владимир Бабић уз наду да ће ово стање брзо проћи.

Друштво за одрживу будућност „Кораци“ у сарадњи са синдикатом „Независност“ определило је за ђаке основних школа донацију вредну око 3.000 евра, у оквиру акције „Подржи школе, подржи ђаке“.

У оквиру програмских активности Друштва “Кораци” покренули смо и хуманитарну акцију да обезбедимо вишекратне маске за децу из социјално угрожених породица, што је према неким проценама око 70.000 деце на територији целе Србије. Имали смо преко Синдиката “Независност” комуникацију са школама у Пријепољу и данас смо донели сваком детету по две вишекратне маске, као и бојанке и распоред часова, које је радио Марко Сомборац, за сву децу од првог до четвртог разреда – рекао је председник Друштва за одрживу будућност „Кораци“ Марко Ољача.
Пратећи децу, видела сам да њих 30-ак већ 10 дана долази са истим маскама, које су за једнократну употребу. Запитала сам се какви су ефекти тога, јер су се маске већ и запрљале… Ово је била прва иницијатива и први пут да се неко обратио школама нудећи помоћ у виду ове подршке – изјавила је директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко“Белкиса Бегановић.
Ове акције су сада јако битне, јер је важно да сви остану здрави, и ученици и наставници, па ћемо касније сарађивати и у неким другим акцијама – закључио је Бесим Бегановић.

Основној школи „Душан Томашевић Ћирко“ ово нису прве донације у борби против епидемије корона вируса. Једна чланица Савета родитеља већ је донирала 400 маски за децу из социјално угрожених категорија, а хуманитарна организација „Хајрет“ два безконтактна топломера. О свим проблемима и потребама за одвијање наставе док трају превентивне мере, директори ће моћи да разговарају са представницима локалне самоуправе на састанку следеће седмице.

Preuzeto sa: https://foruminfo.rs/

Related posts